pátek 15. ledna 2016

Burgery na Šelepce

Ahoj všichni,

v týdnu od 6.1 - 17.1.2016 se konal na Šelepce v Brně Burgerfestival. Tuto událost objevila kamarádka Terka (její blog) a hned mi psala jestli nepůjdem :D . Jak se dalo očekávat, neváhala jsem a hned sem jí psala, že to musíme zkusit. A zkusili jsme. A jak jsem byla nakonec spokojená? To se dočtete v tomto článku.








Když jsem se dozvěděla o Burgerfestivalu na Šelepce bylo mi hned jasné, že se tam musím podívat. Miluju burgery a když je příležitost, tak si ho ráda dám. A díky Šelepce se mi tato možnost naskytla.

Kamáradka radši udělala rezervaci, ale nejspíš by nebyla potřeba. Docela mě překvapilo, že v restauraci skoro nikdo nebyl. Prostředí je zde velmi pěkné, prostorné, čisté a hlavně nezakouřené! Nevím jestli se na Šelepce kouří nebo ne, ale soudě podle toho, že na stole nebyly popelníky, jsme minimálně seděli v nekuřácké části. Za což jsem byla ráda, protože nesnáším během jídla dýchat něčí kouř z cigaret.


Hned po usazení nám obsluha donesla Menu. My jsme alě měli jasno. Cheme burger!  Nabídka slibovala spoustu zajimavých chutí a proto jsem chvilku váhala, který si vybrat. Na pití jsme si obě dali pivo.


zdroj


Chtěla jsem vyzkoušet něco netradičního. Burgery z tradičního hovězího znám a tak sem si řekla, že zkusím něco jiného. Jehněčí burger jsem vyřadila ze hry rovnou, protože jehněčí mě nějak neláká. Rozhodovala jsem se tedy mezi lososovým burgerem a burgerem z vyzrálého hovězího Angus Aberdeen. Jelikož vím, že Angus patří mezi opravdu dobré maso, hodně jsem váhala. Kamarádka se rozhodla právě pro Angus a tak jsem si řekla, že zkusím lososa. Jelikož mám lososa velmí ráda, tak jsem si říkala, že tento burger bude opravdu dobrý. Obě dvě jsme si ještě objednali tzv. 3 v 1 = hranolky, coleslaw a majonéza.

A poté jsme už jen čekali na naše jídlo, které nám donesli tak do 10 minut.





Když mi burger donesli byla jsem nadšená. Jídlo bylo krásně naservírované, hranolky byly domácí, coleslaw vypadal taky dobře a s tatarkou také nešetřili.

Jako první jsem ochutnala hranolky a tatarku a musím říct, že toto se jim vážně povedlo!! Tak dobré hranolky jsme dlouho nikde nejedla. Tatarka byla zjevně také domácí a velmi dobře dochucená. Coleslaw mi také velmi chutnal.

Bohužel to je veškeré pozitivum které k jídlu mám :(





Samotný burger mě totiž vůbec neoslnil :( 

Co se týče housky, tak ta byla chuťově velmi dobrá a měkoučká. Bohužel co se týče ryby, tak ta mi vůbec nechutnala. Přišlo mi, že z ní je strašně cítit rybina. Jak ve vůni, tak i v chuti Také bazalková majonéza mé chuti nějak nevyhovovala. Všechno dohromady mě prostě nějak nesedělo a nechutnalo. 

Hodně mě to mrzelo, protože jsem si myslela, že si hodně pochutnám. Ale tato kombinace mi prostě nesedla. Holt od toho takové akce jsou, aby člověk ochutnal něco nového a příště už věděl. 

Příště asi vsadím na osvědčenou klasiku a nebudu experimentovat :D


 Celkem jsem za jídlo a pití utratila 204,-


Když hodnotím celkový večer vč. jídla, pití a obsluhy, tak hodnotím: 4/5   

Když hodnotím pouze jídlo, tak hodnotím: 3/5

Určitě na Šelepku ještě někdy na jídlo zajdu, protože jejich menu vypadalo velmi lákavě a určitě bude také dobré. Jenom si už příště lososový burger nedám :D



A co vy? Máte kladné nebo záporné zkušenosti s objevováním nových chutí?

Žádné komentáře :

Okomentovat